Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Ferran Cerdans Serra

Narrativa breu, LLIBRES ARTESANS

  • 32
    Subscribers
  • 128.25
    monthly
  • 1044.7
    total

Nou col·leccionable per a amants del cinema

Lletres de pel·lícula és una nova sèrie col·leccionable, inclosa en la revista d'autor Un Mar Degota, que interessarà a qualsevol persona amant del cinema.
De la pantalla a les teves mans

La idea d’aquesta nova sèrie, Lletres de pel·lícula, és reproduir en paper texts manuscrits que apareixen en diversos films seleccionats. A poder ser, que no siguin documents secundaris sinó que hi tinguin un paper (mai millor dit) important. Les reproduccions que faran el salt de la pantalla a les vostres mans seran fonamentals o destacades -però evitaré donar pistes que puguin treure emoció a la pel·lícula. Més endavant, fins i tot podríem quedar per veure’n alguna si la passen a la Filmoteca o en algun cinema. De temps en tindrem. De temps, al mar que degota, en tenim molt.


Young and Innocent (Alfred Hitchcock)

La primera nota amb què estrenem la sèrie Lletres de pel·lícula és Young and innocent (“Inocencia y juventud”), dirigida per l’Alfred Hitchcock i estrenada l’any 1937. Basada en part en la novel·la d’Elizabeth Mackintosh (Josephine Tey) “A Shilling for Candles”, és la penúltima cinta que faria Hitchcock abans d’anar als Estats Units.

És possible que el més innocent del film sigui la mateixa història, però així i tot funciona de meravella. Es gaudeix minut a minut des de les tres plantofades inicials, que ens serveixen per establir i per remarcar un caràcter fort i conductor femení. Conductor en el sentit que no es deixa endur sinó que, a més de conduir el vehicle, duu la iniciativa.

Un home falsament acusat d’assassinat s’escapa amb la filla del cap de policia en una carrera per a provar la seva innocència. Ens acompanyaran en el viatge les tribulacions del pare, que ja no sap com explicar-s’ho, personatges ben definits, un gos intel·ligent i un sentit de l’humor molt fi. La música dels crèdits marcarà el ritme de l’obra. En aquest sentit, em fa pensar en el bebop per a Jack Kerouak a “La carretera”.

La nota que trobareu reproduïda, versionada, apareix a 0:41:20. Visiten la tieta de l'Erica com a coartada i la situació es complica per moments. Robert Tisdall (Derrick De Marney) escriu la nota per a l'Erica Burgoyne (Nova Pilbeam) amb pressa, amb les línies lleugerament inclinades al final… M’ha semblat una bona intriga per començar aquesta sèrie.


Subscripcions

Recordeu que, per obtenir aquesta revista d’autor, només cal que us doneu d'alta a algun dels nivells de subscripció -exceptuant el de Suport-, aquí a l’Aixeta. A partir de llavors, rebreu cada trimestre el vostre  exemplar de la revista amb una nova entrega del col·leccionable de cinema. De la pantalla a les vostres mans.
We are in Beta mode. It's possible you might find an error. Please tell us about it at info@aixeta.cat