Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Ferran Cerdans Serra

Narrativa breu, LLIBRES ARTESANS

  • 32
    Mecenes
  • 128.25
    mensuals
  • 1044.7
    total

La Llum reclosa, nova recompensa anual.

La Llum reclosa és un nou llibre d'haikus que entra al catàleg de Llibres Artesans i que, per tant, podeu obtenir en les subscripcions amb recompensa anual.
La llum reclosa és un llibre poema amb la coberta manuscrita i enquadernat a mà per l'autor. L'interior és imprès en negatiu, deixant en blanc el text en el negre de la tinta.

Aquest hivern va fer just nou anys que vaig patir una retinopatia bifocal d’origen idiopàtic que em va tenir tres mesos tancat a casa. Les primeres cinc setmanes vaig fer vida de cec. La fotofòbia era tan aguda que havia de cobrir-me els ulls amb un antifaç. Per això el llibre alterna el negre de la foscor amb la llum blanca que, segons com, pot tapar el text i tot.

La nit i el dia. La guitarra, instrument amb què em comunicava amb mi mateix; l’Alai als peus; la gravadora amb botó sobredimensionat per les anotacions de veu; les novel·les líquides, que m’entraven per les orelles; l’esperança que algun dia podria tornar a fer vida normal... tot en la negror, o bé en la llum aguda i dolorosa.
Aquesta obra és també un llibre de conscienciació envers les persones amb dificultats visuals o bé cegues. Està dedicat als milers de persones que, sense que ens n’adonem, viuen a les fosques o gairebé, en mons paral·lels dins del nostre, mons ocults tantes vegades oblidats.

A partir d’avui, podeu demanar-lo com a recompensa anual en els nivells de subscripció en els que us correspongui, però també el trobareu a la tenda Etsy de Llibres Artesans.


matí d’estrena;
els colors de la caixa,
cucs ressecs negres.

faig de guitarra,
música ronsa em toca
a mi les notes.
per no afogar-m’hi,
em bec la mortal bassa
d’oli sencera.
llanço la corda
del mar al moll de pedra;
ningú l’espera.
agafant aire
omplo el motlle de vida;
he inflat un doble.
de cop i volta
emergeix un paisatge
(potser m’ho invento)

a partir d’ara,
reconeixeré el negre
en la bellesa.
Estem en fase Beta. Si tens qualsevol incidència, escriu-nos a info@aixeta.cat