Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Ferran Cerdans Serra

Narrativa breu, LLIBRES ARTESANS

  • 23
    Mecenes
  • 100.5
    mensuals
  • 397.87
    total

Presentació

Un projecte únic, arriscat i valent.

Des que l'any 2002 vaig començar a fer-me els llibres a mà, he creat dotzenes de projectes artístics i literaris, la majoria de lliure accés a tothom. La meva proposta ha estat dur els llibres allí on no hi són: fer-los visibles als mercats, al carrer, per reivindicar a la vegada l’artesania, l'escriptura i la literatura.
Aquesta proposta, però, és força temerària. Hi ha mesos en què no hi ha cap mercat adient per als llibres, i llavors no tinc ingressos -a banda dels encàrrecs. A més, quan hi ha mercats depenc molt de la meteorologia i d’altres factors, com per exemple que a final de mes ningú no duu diners a la butxaca!
Les despeses fixes, en canvi, són sempre les mateixes, plogui o faci sol, de manera que he ideat aquesta campanya per garantir la continuïtat i la independència del projecte. A canvi, obtindreu recompenses inèdites i participareu més directament del procés creatiu.

Llibres Artesans i els projectes paral·lels
Llibres Artesans és el meu projecte de vida. Es tracta d'obres úniques manuscrites, que escric i enquaderno a mà jo mateix, amb cobertes art original. Vaig començar l’any 2002 i des de llavors he publicat un munt de poemaris i reculls de microcontes, aforismes i relats breus, que són el meu gènere principal. A partir del corpus de tot allò que escric, doncs, vaig creant els diferents llibres en formats de disseny propi.
En paral·lel a Llibres Artesans, vaig creant altres projectes literaris i artístics: llibres en altres formats, llibres-concepte experimentals, llibres-denúncia, projectes fotogràfics artístics i de reportatge, tallers d’escriptura i artesania, poemes visuals, instal·lacions i fins i tot una aplicació web que serveix per ajudar a llegir documents a les persones amb dificultats visuals.

Continuar creant literatura, art i artesania
 La major part dels projectes artístics, com les Sondes de paper, són per amor a l’art, perquè em surten de l’ànima, amb finalitats socials i culturals. Només un petit percentatge, potser 1 de cada 20, són rendibles econòmicament i mantenen tota la resta.
Un sistema de patronatge com aquest és la solució a la inestabilitat de cada temporada. Permetrà seguir endavant amb tots els projectes amb més independència de la meteorologia i del calendari, amb la tranquil·litat de tenir un equip de suport, que al mateix temps aporti suport econòmic però que també sigui crític i exigent. Que el suport sigui exigent és molt important per a mi.
Aquest sistema us permet accedir a diferents obres i serveis que difícilment podríeu aconseguir per altres vies. En recompensa a les vostres aportacions mensuals, podreu aconseguir la revista d'autor Un Mar Degota, accés a esborranys i maquetes, capacitat d’opinió sobre els projectes, descomptes en llibres i en serveis, avançament de relats breus i capítols de la novel·la en exclusiva segons els vaig escrivint, obres originals de tota mena, texts manuscrits... I en el cas de les aportacions més grans, fins i tot podreu fer-vos la vostra recompensa a mida!

Com funciona L'Aixeta?
 És molt senzill, només heu d’escollir la vostra aportació mensual i clicar-hi. En el procés se us demanaran les dades necessàries per fer efectiu el vostre pagament periòdic. A partir d’aquí, gaudir d’aquest projecte i de les vostres recompenses!


Espero poder seguir creant amb vosaltres durant molts anys!

MOLTES GRÀCIES.Estem en fase Beta. Si tens qualsevol incidència, escriu-nos a info@aixeta.cat